Om hundeartrose

Man regner med at hver femte hund lider av hundeartrose, som også er en av de mest utbredte leddsykdommene som finnes. Store mørketall gjør det imidlertid vanskelig å fastslå det virkelige omfanget av artrose. Trolig er betydelig flere hunder rammet.
Artrose kommer av suksessiv nedbryting av brusk i leddene, i tillegg til en kompenserende, feilaktig påbygning av bein og bruskvev. Det vanligste symptomet på artrose hos hunder er stivhet og halting.

Artrose er først og fremst et aldersrelatert fenomen, akkurat som hos mennesker. Men også yngre individer kan rammes, for eksempel av genetiske årsaker, på grunn av skader eller feilaktig livsstil (for mye mat og for lite mosjon). Forskning viser at tyngre hunderaser rammes oftere av artrose enn lettere hunderaser.

En effektiv metode for å forhindre artrose omfatter en rekke tiltak: næringsrik diett, vektkontroll og måteholden, regelmessig mosjon, for eksempel fysioterapi og svømming. I tillegg kommer inflammasjonsdempende og smertestillende legemidler kombinert med naturlig kosttilskudd som styrker leddene og reduserer risikoen for nedbryting av brusk.


Bli medlem


Artikler på Svensk
* *Klarlägganden kring utvecklingen av artros i hundens knäleder i samband med CCL disease Författare: DVM Krister Julinder

*Osteochondros-ett vanligt problem hos växande hundar. av Lennart Sjöström.

*Om artros& hund- Publicerad på vetrinaren.nu

*Osteochondros hund av Vetrinaren.nu

Artikler på Dansk

Gigt hos hund og kat

Tips en vennTips en venn